Etiquetes

13 de setembre del 2014

Tècniques d’estudi. Per començar.

A partir de l'experiència de cursos anteriors vull insistir en un apartat que es treballarà a classe, però mai suficientment: Les tècniques d’estudi.

Com a referència, un text que apareixia en el llibre de 4t d’Història de Ed. Santillana (p. 27), i que cito textualment:

L’estudi d’una unitat
  1. El primer pas és la lectura atenta de la unitat. Et recomanem que la llegeixis tantes vegades com calgui, fins que tinguis una visió global que et permeti entendre’n cada epígraf.
  2. Si no comprens alguna paraula o concepte, intenta solucionar-ho amb l’ajuda del professor o un bon diccionari o enciclopèdia. Internet també pot ser una bona ajuda, però has de conèixer bé les fonts dels documents que hi consultes, perquè et poden induir a errors greus.
  3. A continuació, torna a llegir la unitat i subratlla’n els aspectes essencials. L’objectiu és destacar-ne el més important.
  4. Elabora un resum amb els aspectes que has subratllat. En lloc de copiar les frases dels llibre mecànicament, és millor que utilitzis paraules pròpies; això t’ajudarà a comprendre el text i a retenir-lo millor.

I recorda: Sense invertir el temps que necessites i un mètode de treball eficient, serà difícil obtenir bons resultats. I pot ser no es tracta de treballar més, sinó de fer-ho millor. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada