Etiquetes

21 de setembre del 2014

Qui sóc? com sóc? Una visió diferent sobre el concepte “intel·ligència”


De tant en tant s’escolten frases com aquestes: “Jo no serveixo per a estudiar”, “Això dels llibres no s’em dóna bé, a mi”, “això no ho aprendré a la meva vida” o bé, “aquesta sí que és llesta”, “En Joan llegeix les coses una vegada i ja s’el queden”, etc.
Sembla que hi ha persones que, abans de començar, ja s’han rendit. I sí que tenen una part de responsabilitat, però no sempre és tot culpa seva. 
Al llarg de la seva vida escolar, quantes vegades no han sentit la crítica o fins i tot el menyspreu de mestres o companys? 
Hi ha molts errors en aquestes afirmacions, però sobre tot, el de considerar que la única forma d’intel·ligència és la acadèmica. En front d’aquestes crítiques i autocrítiques hi ha una altra visió de la realitat: aquella que afirma que tots tenim alguns tipus d’intel·ligències, i que conèixer-les es una bona forma de començar un projecte de futur.
És un tema complex i interessant que treballarem a classe. Mentre tant, podeu començar a fer un test senzill d’autoavaluació.
Serà només per cadascú, no haureu de lliurar-lo a ningú, així que si no contesteu la veritat, els únics enganyats sereu vosaltres. Hi ha preguntes que no estan massa clares, per tant, farem una repassada a classe.
Per cert, algunes preguntes no són massa clares al test. Ja les comentarem.
Espero que us sigui d’alguna utilitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada