Etiquetes

13 de desembre del 2014

Lliurament de dossiers . RECORDATORI

Ja ha passat la primera avaluació. Al setembre semblava lluny i estem a un pas de les vacances de Nadal. És un moment adequat per la reflexió. 
Hi ha un tema que m’ha preocupat aquesta avaluació i ha estat la quantitat d’alumnes que lliuren els dossiers mal etiquetats —malgrat els aclariments i insistències al respecte— o fora de termini. Sense comptar amb el reiterat costum de “copiar i enganxar” paràgrafs sencers d’Internet o del llibre.
Per tot això, i per tal d’evitar més malentesos, a partir d’ara serè més estricte amb aquests temaes Torno a recordar, i ara de manera definitiva, les pautes imprescindibles en l’elaboració i lliurament de qualsevol dossier o treball:
  • La redacció ha de ser personal. Si, per alguna raó, cal citar una frase, o més, aquesta anirà entre cometes i amb la font indicada en una nota a peu de pàgina. Si trobo un paràgraf copiat literalment (o redactat de forma molt semblant, ja que hi ha alumnat que canvia, substitueix o afegeix una paraula, per exemple) no continuaré llegit l’apartat. Si es repetís no seguiré amb la correcció del dossier i se m’haurà de lliurar de nou. Si es tornés a repetir, la nota seria un 0 i el corregiria a la recuperació si fes falta.
  • Penso que no caldria recordar-lo, però per si fos el cas: Si trobo dos o més treballs copiats, encara que només sigui un apartat, automàticament quedaran suspesos. Tots dos. Que està bé ser solidaris i ajudar els companys, però hi ha uns límits. I, si us plau, no juguem a copiar tot excepte algunes paraules al mig d’una frase.
  • Qualsevol informació que no es demani no es qualificarà. al dossier no s’admetran “respostes extra”.
  • Els fitxers, en la mesura del possible, es lliuraran en format Word (des de OpenOffice es poden “traduir” amb comandaments com: “Guardar como Word 1997-2003”, per exemple).
  • Quan s’envii, el fitxer —no l’assumpte— ha d’estar ben etiquetat. De no estar en condicions, no descarregaré el fitxer ni contestaré. Recorda que la fórmula es: Curs-grup, Cognom, Nom, Matèria, tema. Per exemple:
4A Pujol, Joan Història 2a Av. 1r parcial
  • Per últim, qualsevol dossier que, sense una justificació que pugui acceptar, arribi més tard de la data indicada, no el descarregaré fins la recuperació corresponent. No espereu, doncs, a fer-los ni enviar-los a l’últim moment per si falla cap cosa.
Espero millorar sensiblement aquest apartat a partir d’ara.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada