Etiquetes

17 de desembre del 2014

El període d’entreguerres.

Entre 1918 i 1939 el món viu una etapa convulsa i contradictòria que, finalment, acabarà en l’esclat de la Segona Guerra Mundial. Europa ha començat a perdre hegemonia mundial a favor dels Estats Units; hi ha nous conflictes colonials; la pau aconseguida en finalitzar la Gran Guerra no és estable; a l’URSS s’ha imposat una dictadura del proletariat i a altres països altres moviments totalitaris com el feixisme. Per acabar-lo d’arrodonir, la crisi econòmica de 1929 fa trontollar encara més les coses i polítics com Adolf Hitler arriben al poder. Els totalitarismes tenen cada vegada més poder.
Per tal d’ajudar-te a entendre millor el llibre de text, t’adjunto la següent documentació:
Esquema de la relació entre la fi de la Primera Guerra Mundial i el crack del 29, elaborat pel professor Daniel Gómez Valle.

Del mateix autor, un altre amb el cercle viciós de la crisi (a classe ho hem explicat en diverses ocasions amb exemples i una forma d’espiral)


Un esquema de l’editorial Vicens Vives sobre els efectes de la depressió del 29 i les propostes per sortir d’ella.


A nivell més avançat (està pensat per 1r de BAT), pots també consultar dos blocs que tracten d’una forma molt entenedora aquesta temàtica:
(amb quatre esquemes)
i dos mapes conceptuals del bloc Classes d’història: el primer sobre l’etapa d’entreguerres pròpiament dita
i el segon més centrat en els moviments feixistes

Espero que et siguin d’ajuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada