Etiquetes

28 de desembre del 2014

Lectures voluntàries. Flores para Algernon

Keyes, Daniel (1959).— Flores para Algernon. Madrid, Ediciones SM, 1997.  (Pots trobar-lo a la Biblioteca Joan Oliva i a la Biblioteca Armand Cardona)
Tal dia com avui es celebrava popularment, fa temps, el dia dels innocents. Aquest llibre narra, en primera persona, la història d’un innocent, d’un home amb un coeficient intel·lectual molt baix que vol aprendre a llegir i a escriure, ser més llest. Va a classes nocturnes per adults, però no arriba massa lluny. I decideix oferir-se voluntari per un experiment (operació de cervell inclosa) per aconseguir-lo.
El llibre és un diari personal que ens permet entendre com viu ell els seus progressos. Comença així:
                  5 de marso de 1965.
Iforme de pogreso 1.
Strauss dice que tengo que escrivir lo que pienso y todo lo que me pasa de aora enadelante. No se porque pero dice que es inportante porque asi deciden si me ban a usar. Espero que si me usen. La señorita Kinnian dice que alomejor me buelven listo. Yo quiero ser listo. Me llamo Charlie Gordon. Tengo 37 años. Ace dos semanas fue mi cumpleaños. Ya no tengo nada mas que contar asique lo dejo por oy.
Si alguna, o algú, vol llegir-lo, s’ho passarà bé. I aprendrà alguna cosa sobre la gent que no és com la resta. Si es fa un resum crític, amb opinions argumentades, pot servir també per recuperar la matèria, si està suspesa, o per pujar la nota aquesta segona avaluació.
Bones festes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada