Etiquetes

11 de juny del 2015

Deures per l’estiu (independentment de la nota que hagis tret)

Ho sé; possiblement ningú miri ja aquest bloc ara que no hi ha exercicis, ni material complementari, ni dossiers a realitzar.

També cap la possibilitat que algú entri i s’espanti: però, que fa aquest paio? Està de baixa i posa deures d'estiu? Sí que està “tronat”.

I sí, estic de baixa. Però continuo, malgrat tot, sent el teu professor.

Avui he llegit que a Itàlia, un altre del gremi, Cesare Cata, del Liceo delle Sciencize Umana “Don Bosco”, en Fermo, ha enviat a les famílies la llista de coses que voldria que els seus i les seves alumnes fessin aquest estiu. Les he llegit i m’han semblat molt adients.

No són obligatòries. Però sí importants. Aquí les deixo; ara, com en tantes altres ocasions, és decisió teva què faràs o què no.

Estudia molt, sort a la recta final, i bon estiu.

Fernando.

El text original està escrit amb masculí genèric.  Si et fa gràcia, pots canviar-lo al teu gust.

Deures per l’estiu de 2015
1.    Al matí, de tant en tant, camina sol per la vora del mar. Mira cóm el sol es reflecteix en l'aigua, pensant en les coses que més t'agraden en la vida i senteix-te feliç.
2.    Prova d’utilitzar totes les paraules noves que has après aquest any: podràs dir més coses, podràs pensar més coses i, com més penses, més lliure et sentiràs.
3.    Llegeix el màxim possible. No perquè hagis de fer-ho. Llegeix perquè l'estiu t'inspira aventures i somnis. Llegint, et sentiràs com els ocells volant. Llegeix perquè és la millor manera de rebel·lió.
4.    Evita totes les coses, situacions i persones que et facin sentir negatiu i buit. Cerca situacions estimulants i amics que t’aprecien i t'entenen per ser qui ets.
5.    Si et sents trist o espantat, no et preocupis. L'estiu, com totes les grans coses, trasbalsa l'ànima. Intenta escriure un diari on puguis expressar els teus sentiments (i al setembre, si vols, el llegirem junts).
6.    Balla; sense sentir-te avergonyit. Al carrer prop de casa teva o a la teva habitació. L'estiu és un ball. Seria una vergonya no formar part d'ell.
7.    Almenys un cop, has de veure l’alba. Ser-hi en silenci i respirar. Tanca els ulls, agraït.
8.    Practica molt esport.
9.    Si trobes una persona que t'agrada molt, digues-li amb tota la sinceritat i la gràcia amb la que siguis capaç. No passa res tant si ho entén com si no. Si no és recíproc, llavors no estava previst que ell/ella formés part del teu destí. Altrament, l'estiu 2015 és la gran oportunitat per caminar junts (i si no funciona, torna al punt 8).
10. Recorda el que has après a l'escola i consulta els teus apunts.
11. Sigues feliç com el sol, indomable com el mar.
12. No diguis paraulotes. Sigues sempre educadíssim i gentil.
13. Gaudeix de pel·lícules amb diàlegs emotius, sobretot en anglès. Això t'ajudarà a millorar les teves habilitats lingüístiques i les teves oportunitats de somiar. No deixis que la pel·lícula acabi amb els crèdits. Viu l'experiència tot l'estiu.
14. Durant el dia o la nit, somia amb com pot ser la teva vida. Durant l'estiu, reuneix forces per no rendir-te i fes tot el que puguis per perseguir aquest somni.
15. Sigues bo.


La font ha estat :




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada