Etiquetes

17 de juny del 2014

T. de R. Presentacions

Benvolgudes,

Us adjunto un par d’enllaços que poden ser-vos d’utilitat.

El primer és la normativa sobre cóm presentar un Power Point que ofereix la Generalitat pels seus missatges institucionals. Ja ho sé, vosaltres feu un treball de recerca. Però a nivell d’estructura i presentació es força interessant. Si preferiu Power Point a Prezi, aquesta por ser una bona eina.

Podeu trobar l’exemple i descarregar-lo a:


Heu d’obrir, i descarregar si és el cas, el fitxer en .pdf  Presentacions Power Point

El segon és una presentació en SlideShare sobre cóm es fa una presentació. No es la Bíblia, però dóna orientacions força concretes i toca els diferents apartats. Ja sé que queda molt de temps, però no estaria malament anar fent pràctiques, que al final tot porta massa pressa.
Podeu consultar-la a:


 Evidentment, a Internet trobareu molta més informació i possiblement més interessant o que s’adapti millor a les vostres necessitats. Això només són dos exemples.


Bon estiu, treballeu -encara que sigui poc- i recordeu que  resto a la vostra disposició.

11 de juny del 2014

Treballs de recerca. 4. Metodologia. L’organització

Paraula clau. Important des de l’ESO, bàsica a 1r de batxillerat; imprescindible a partir del proper setiembre (o d'ara mateix).
Organitzar-te és la forma més eficient de treballar. Has d’entendre que no és una despesa, sinó una inversió. En principi hauràs de treballar més, es cert; però a mig i llarg termini estalviaràs temps –el bé més preuat, encara que ara no t’ho sembli i guanyaràs en eficiència i productivitat. Hi ha més plataformes, però avui jo et proposo aquesta: GTD (Getting Things Done)
Hi ha llibres i informació a dojo, i per aplicar-la diferents plataformes gratuïtes (les de pagament són ja professionals) entre las que destacaria Evernote o Wunderlist.
Com sempre, res és obligatori. Mireu què és, i si el trobeu interessant ja os passaré més informació i parlarem del tema i, si no, doncs tal dia farà un any.

David Torné és un emprenedor que utilitza aquesta metodologia. Pots trobar informació a:

Si estàs interessada, pots descarregar-te gratuïtament –és legal- el llibre GTD para dummies, d’en Jerónimo Sánchez des de:

Per tenir una idea general més clara pots consultar a “imatges” de Google “esquemes mapes mentals GTD”.


Qualsevol dubte, ja sabeu.

Treballs de recerca. 3. Metodologia. La presentació

Habitualment, l’alumnat, o fa l’exposició oral senzilla o presenta el conegut power-point que no és més que el resum del treball en imatges. Una alternativa és utilitzar PREZI, un programa gratuït de presentació força maco... si no es mareja molt la imatge. Com que tenim temps de sobra, ara es tractaria només de mirar de què va i decidir si us fa gràcia o no.

Podeu trobar una bona presentació de PREZI, en català a:

i un altre exemple de presentació, diferent, aquesta vegada en castellà, a:

i de tutorials hi ha un munt. Un d’ells:
(a la dreta de la pantalla apareixen molts més)

Podeu trobar també una presentació/tutorial en català a:


Si us interessa, ara ja es cosa teva fer una recerca més acurada en funció de les vostres necessitats.

Treballs de recerca. 2. Reflexió: Cap on anem?

1    Un enllaç per tothom, però especialmente per la Marta, relacionat amb la intel·ligència emocional (no exactament, però …)

Cómo hacer tus sueños realidad, pruébalo porque funciona

És interessant perquè planteja alguns temes importants. Un d’ells: que tenir un projecte a llarg termini és beneficiós per fer qualsevol treball. Referit a vosaltres: si el tema del treball de recerca ho feu pensant en un possible ús futur, trobareu més camins i perspectives. (Important també prendre consciència de la importància de sortir de la “zona de confort”)

Treballs de recerca. 1. Comencem amb documents

Obro una pestanya nova al bloc, ja que, com vaig dir-vos, la documentació enviada a vegades es perd –la informàtica té aquestes coses– i és bo tenir un lloc de referència en cas d’emergència. D’altra banda, sempre he pensat que la informació és per compartir, així que també ho poso per si cap alumne més ho necessita.

Aquest primer lliurament consta de dos documents:

Guia de presentació detreballs escrits (l’hem vist per sobre a classe) i

TdR Pautes. Aquest és important llegir-lo abans de començar. És unt treball orientatiu que, encara que tingueu les coses clares, va bé conèixer ja que obliga a fer-se, i respondre, algunes preguntes clau.

Espero que us siguin d’utilitat